Headerbild

Fotboll

 

Hej och välkommen till Jättendals IF - Fotboll

Fotbollsverksamheten bedrivs sedan 2008 i samarbete med Harmångers IF under det gemensamt antagna namnet Nordanstigs Förenade Fotboll, NFF.

Det första året spelade NFF i sexan och tog efter en rafflande slutstrid hem seriesegern med en poängs marginal till Korskrogens IK och avancerade till femman.

2009 uppträdde vi som ett stabilt div 5 lag och blev 7:a.

2010 startade vi serien lite trevande, men i slutet av vårsäsongen och hela höstomgången visade vi att vi var ett av de bättre lagen i serien. Den starka spurten räckte till en 5:e plats. Vi nådde samma poäng som Enånger som gick upp som tredje lag, men hade något sämre målskillnad. 

2011 blev året då NFF tog steget upp i div 4. Vi slutade på en 2:a plats i div 5 efter Forsa IF, men med en marginal på 13 poäng till 3:an Iggesunds IK.

Detta år inleddes även samarbete med Strömsbruks IF. På seniorsidan fungerade Ström som Farmarlag till NFF och ungdomssamarbetet hölls i Strömsbruks regi.

2012 blev precis det tuffa första år i div 4 som vi förväntade oss. Efter att ha hamnat i ett utsatt läge efter halva serien klarade vi oss kvar genom en stark avslutning med seger mot bl.a. serietvåan Ljusne. Helt klart med nytt kontrakt blev det dock inte förrän i sista omgången då vi, trots förlust mot Ljusdal, kunde klara oss kvar tack vare att övriga resultat gick vår väg.

2013 förstärktes laget av hemvändande spelare från Strand, Åtvidaberg, Örebro och Selånger. Dessa tillsammans med övriga spelare i laget lyfte laget rejält under tränare, Nordanstigs Mr Fotboll, Pelle Lindbergs ledning. Resultatet blev till slut en 5:e plats efter att vi fram till slutomgångarna haft vittring på en kvalplats till div 3.

2014 blev det resultatmässigt bästa året för NFF. Vi var under hela serien med i toppstriden tillsammans med "omöjliga" Bollnäs och Iggesund. Vi räckte dock inte hela vägen fram, utan slutade på en tredjeplats. 10 poäng före 4:an Ljusne.

Tyvärr lyckas vi inte skrapa ihop en tillräckligt stor spelartrupp för att kunna hålla ett Strömsbruks IF/NFF 2 i seriespel denna säsong.

2015 tvingas vi p.g.a. ett stort spelartapp till föreningar högre upp i seriesystemet, dra oss ur seriespelet för seniorer. Ungdomssamarbetet fortsätter dock och till denna säsong tillkommer det även ungdomar från Gnarp.

2020 startar vi åter upp ett seniorlag. Trots att pandemin försköt seriestarten höll intresset i sig och vi genomförde en enkelserie i div 6, där vi spelade ihop 7 poäng och slutade på en åttonde plats.

2021 blev ett "toppår" där vi i sista matchen säkrade seriesegern genom vinst mot Strand med 5-2.

2022 blir ett historiskt år då vi även startar upp ett damlag. Herrlaget kommer att spela i div 5.

2023

Följ våra seniorlag på Instagram
#nordanstigffdam
#nordanstigff